Meet the Urban Family!

About us

Ons verhaal

House of Urban Arts is uitgegroeid vanuit de stichting Future in Dance, die al 20 jaar ervaring heeft met Urban Arts disciplines. Sinds de toelating tot het cultuurplan 2017-2020 is Future in Dance geprofessionaliseerd en verstevigd. In deze periode gaat Future in Dance 18 nieuwe samenwerkingen aan met partijen, binnen- en buiten de cultuursector, om een bijdrage te leveren aan de te behalen impact. 60 jongeren die het talentontwikkelingstraject hebben doorlopen zijn inmiddels succesvol als Urban danser, ondernemer, maker en/of docent.

Ook toerde Future in Dance met haar ‘Urban Theatervoorstelling’ met spel, dans, rap, zang en spoken word langs scholen en wijkcentra om jongeren te stimuleren hun talenten te ontwikkelen. Honderden jongeren raakten gepassioneerd en geëmotioneerd, doordat de voorstelling hun persoonlijke verhalen weerspiegelde. Na de voorstellingen konden jongeren vragen stellen en feedback geven.

Deze ontwikkeling motiveerde Future in Dance om de doorontwikkeling per januari 2020 bekend te maken en het House of Urban Arts te lanceren, waarbinnen ruimte wordt gegeven aan alle disciplines binnen de Urban Arts. De handen werden ineengeslagen met Stichting Kunst Accommodatie Rotterdam (SKAR). Er werd een pand op de Zwartewaalstraat 28 in de Tarwewijk in Rotterdam-Zuid gehuurd en gedoopt tot het Urban Arts Center. De soft opening van het Urban Arts Center vond plaats op 1 februari 2020.

In het Urban Arts Center zijn oefenruimtes, studio’s, video- en muziek- opnamestudio’s, shared-desk spaces, een horecagelegenheid, een podium, presentatieruimtes en andere multifunctionele ruimtes aanwezig. Het gebouw fungeert als broeiplaats voor de Urban Arts. SKAR huurt het pand van de Gemeente Rotterdam, exploiteert de verhuurplekken en draagt financieel bij aan de inrichting van de gezamenlijke ruimtes. House of Urban Arts selecteert de geschikte huurders en partners en fungeert als programmaontwikkelaar. Inmiddels staan er 8 cultureel ondernemers klaar om te partneren en talenten, artiesten en professionals te rekruteren, faciliteren en begeleiden. De verwachting is dat het Urban Arts Center eind 2020 volledig is ingericht en volledig functioneel zal draaien. Samen zijn House of Urban Arts en SKAR verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het Urban Arts Center. Het Urban Arts Centre is een bruisend centrum waarin ontwikkeling, creativiteit én ondernemerschap binnen de Urban Arts centraal staan. Iets wat binnen de geschiedenis van de Tarwewijk, ondanks de vele pogingen, nooit eerder heeft mogen bestaan.

Onze missie

Ontwikkeling van Urban Arts in Nederland van jongs af aan en het brengen van inclusiviteit binnen de cultuursector in praktijk. Een plek zijn waar talent én bezoekers zich ontwikkelen in een vertrouwde maar inspirerende omgeving.

Onze visie

Een internationaal erkend platform creëren.
Urban Arts als open kunstvorm dat toegankelijk is voor iedereen.
Het creëren van een broedplaats en veilige haven.

Het team

Indirah Tauwnaar

Capitol builder
indirah@houseofurbanarts.com
+31641974887

Ana Franic

Creativity builder
ana@houseofurbanarts.com
+31621144477

Lisa van taanom

Creativity builder
lisa@houseofurbanarts.com
+31612868631

robin Tinkhof

Connection builder
robin@houseofurbanarts.com
+31611085878

shaneequa Thomas

Connection builder
shaneequa@houseofurbanarts.com

Stevie klok

Connection builder